Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Retro is een stijl die terug van weggeweest is! De stijl uit de jaren vijftig en zestig ziet u steeds meer terug. Of u er nou fan van bent of niet, hieronder leg ik uit hoe u een moderne retrolook in uw hedendaagse interieur kunt creëren.

Aparte vormen en gebruik van kleur zijn de 2 basiselementen voor uw retro interieur. Uiteraard zijn alle meubels en accessoires beïnvloed door de jaren ´50 en ´60. Tegenwoordig hoeft u geen tweedehands- of vintagewinkels af te gaan om deze meubels te verkrijgen. Nieuwe meubels worden volledig in deze stijl gemaakt.

Rond

Meubels uit de jaren vijftig en zestig hebben vaak ronde vormen. Denk aan een stoel met afgeronde hoeken of ronde (bijzet)tafels. Ook zien we vaak wat organische vormen terug in deze interieurstijl.

Kleurgebruik

Kleur en patronen zijn de kenmerken van de Retro stijl.02 Retro2Vooral de warme kleuren zien we terug in deze ontwerpen. De wanden worden vaak een kleur gegeven, denk aan Oranje, geel en bruin. Wit zal nooit spierwit zijn in deze stijl. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van behang met verschillende vormen. De warme accentkleuren zien we ook terug in zowel de meubels als de tapijten. Als eyecatcher wordt er met wat fellere kleuren gewerkt, denk bijvoorbeeld aan roze.

Patronen

Een meubelstuk met een leuk patroon mag niet ontbreken in een retro interieur. U kunt dit naast uw behang dus ook verwerken in de stoffering van een stoel of fauteuil. Of een leuke print op uw vloerkleed.

Materialen

De plastic meubelen zijn helemaal retro. Denk aan een plastic kuip- of eetkamerstoel of accessoires van plastic. Het liefst wel in een opvallende, felle kleur. Dan is het helemaal retro. Ook teakhout en notenhout zijn 100% welkom in uw retro interieur. Ga bijvoorbeeld van een wandmeubel op hoge pootjes die u aankleed met accessoires en planten. Planten zijn niet alleen helemaal van nu. Ook zestig jaar geleden waren ze er fan van.

Wilt u uw interieur in een retro jasje steken? Wij kunnen u helpen de gewenste sfeer te verkrijgen in uw woning. U bent van harte welkom bij ons in de winkel voor zowel de retro interieurstijl als welke andere dan ook.

Hier kunt u alvast wat ideeën opdoen... 

Overkappingen en Pergolas

Interieuradvies op maat

Screens

Gordijnstoffen

Buiten meubilair

Vloerkleden

Tv meubels, vele soorten en maten

Haal meer uit uw interieur met juiste verlichting

Ibiza gevoel

Modern minimalistisch

Miami vibes

Scandinavisch design

Modern Thais design

Exotisch modern Balinees interieur

Landelijke finca

Back to basics – industrieel design

Metropolitan luxury stijl

Terug naar de Jaren '50 en '60 met uw interieur

Trends 2020